News

EUHCWM состанок Завршно Партнери во Бирмингем

На состанокот во финалето партнери се одржа во Бирмингем во Кралската Ангус хотелот. На состанокот на партнер беше поделен околу 2 дена со завршната конференција во сендвич во средината. Партнерите беа речиси на сите присутни за трите дена на средбата и настани со извинување добиени од РЕЦ Словенија.

Средбата започна во 0900hrs во средата 9-ти ноември, Завршната конференција беше на 10-ти ноември, а вториот ден од состанокот на партнер беше на 11-ти ноември.

Како што можете да си замислите и бидејќи ова беше последната средба на партнерот е на дневен ред беше голема мера се занимава со аспекти на финалето известување и проектот испораки.

Во овој поглед ние имавме презентации од Aditi Ramola (ISWA) за напредокот со професионални мрежи; Танасис Manoloudis (сигма) на финансиско известување и, исто така, Георгина Nitzsche (ISWA) на излез на проектот експлоатација.

Some description

На крајот на денот 1 ICERMS и претставници ISWA беше домаќин на првата од серијата од 4 webinars да бидат доставени од страна на проектот во текот на следните месеци.

2 ден од состанокот на партнерот доминираше, дискусија во-длабочината на експлоатацијата на резултатите на проектот и договорот за правата на интелектуална сопственост. Ова беше исклучително плодна седницата и партнери сега имаат јасно разбирање на патот напред, во однос на искористување на резултатите од проектот во партнерство со Меѓународната асоцијација со цврст отпад.

Предизвикот сега е да се добие обврски конечниот известување заврши до крајот на јануари 2017 година и да се надеваме видите успешна комерцијална експлоатација на резултатите од проектот.

Some description

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.