News

ЕУ HCWM Завршна конференција - Бирмингем, Велика Британија

Во последно имаме програмата готови звучник за завршната конференција. Сметаме дека тоа е одлична тактика која најдобро се вклопува со сеопфатни цели на проектот EUHCWM 3 години. Особено сме среќни што можеме да го имаме овој одличен настан во Велика Британија и во партнерство со Националната здравствена служба; Националната советодавна група на ефикасноста - најдобра група на вредност за управување со отпад. Ние работиме многу тесно со нив на резултатите на проектот и во текот на овој процес од три години и тоа е сосема на место што го славиме заедно заврши проектот преку оваа завршна конференција.

Имаме договорено на финални средби партнер на 9-ти и 11-ти ноември, со конференцијата се во сендвич помеѓу 10-ти ноември. Ние се доделени доволно простор за околу 100 делегати и звучници. Ако овој бесплатен настан е од интерес за вас, можете да се регистрирате со испраќање на е-маил до scott@icerms.com

 Ние се обидовме да се обезбеди програма настан што се одразува на институции во Велика Британија кои играат витална улога во агендата одржливост на NHS, а исто така истакнување на клучните засегнати страни одговорни за стручно оспособување и обука на агендата во себе секторот отпад. Со цел дека резултатите од проектот да бидат соодветно дисеминирани како широко е можно, важно е дека мултипликатор групи се идентификувани и ние сме задоволни дека некои од оние клучни мултипликатори, исто така, се согласија да се присутни на настанот. Еден од други аспекти што е од исклучително значење за успехот на резултатите биле споделување на знаењето и најдобрите практики низ партнерите на проектот и задоволни сме што ние сме во состојба да издвои време конференција за оваа намена. Говорници од Велика Британија и во ЕУ ќе ги презентираат примери за најдобра пракса од нивните здравствени установи и земји.

Се надеваме дека ќе присуствуваат на конференцијата и дека ќе продолжи да се вклучат во проектот како дел од група на учесници насочени во излез на проектот Експлоатација план.

Завршната конференција ќе биде емитувана во живо во целост на нашиот Youtube канал. За повеќе информации за оваа пишете: media@icerms.com

Бирмингем

На завршната конференција се одржа во градот Бирмингем. Тоа е најголем и најнаселен британски град надвор од Лондон, со население од 1.101.360 во 2014 година Бирмингем градското подрачје е вториот најнаселен во Велика Британија, со население од 3,8 милиони евра. Ова исто така го прави Бирмингем 9 најнаселен метрополитенска област во Европа. економија денес Бирмингем е доминирана од страна на услужниот сектор. Градот е еден од главните меѓународни трговски центар, рангирани како бета светски град со глобалната и светска градови истражувачка мрежа; и важен транспорт, продажба на мало, настани и конференциски центар. МПЦ економија е втор по големина во Велика Британија со БДП од $ 121.1bn (2014) и неговите шест универзитети, што претставува најголем центар на високото образование во земјата надвор од Лондон се направи. Бирмингем главните културни институции - вклучително и градот Бирмингем симфониски оркестар, балет Бирмингем Ројал, репертоар театар во Бирмингем, Библиотеката на Бирмингем и Барбер Институтот за ликовни уметности - уживајте во меѓународни репутација, а градот има живописни и влијателни грасрут уметност, музика , литературни и кулинарски сцени. Бирмингем е четврта најпосетуван град во Велика Британија од страна на странски посетители.

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.