News

Болницата животна средина и управител за отпад - март 2015 година прашањето

Драги колеги

Добредојдовте во издание на Н.Е. & WM билтен, на билтенот на проектот на ЕУ HCWM-ти март 2015 година. 2015 е голема година во животниот век на проектот со голем број на клучни пресвртница која треба да заврши во првата половина на оваа година. Покрај сите партнери ќе ги преземе национални работилници во првата половина на 2015 година да го промовира првиот на резултатите од проектот. Првиот од главните резултати од проектот е развој на рамка за квалификации за доделување на здравство за управување и третман на отпад и на финалниот нацрт на овие единици наслови за наградата се дискутира во овој месец билтен. Следниот чекор е да се развие на Националната професионални стандарди, а потоа се единици на наградата. На НОС се развиваат, сега и треба да заврши наскоро. Ќе имаме уште повеќе да го пријавите во прашање јуни на Н.Е. & WM.

Исто така во овој месец издание:

  • Проектот Координација Состаноците на Барселона
  • Ebola- Упатство СЗО
  • / Основен проект Веб Скопје / знаење
  • Партнер Профили-РЕЦ Македонија и ЕТ се Влез
  • Најновите индустрија вести
  • HCWM најдобри практики - Италија
  • EUHCWM - рамка на квалификации
  • СЗО-модули за обука за HCWM

Се надеваме дека ќе уживате во прашање овој месец.

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.