News

Болницата животна средина и управител за отпад - јуни 2015 година прашањето

Добредојдовте во издание на Н.Е. & WM билтен, на билтенот на проектот на ЕУ HCWM-ти јуни 2015 година. Јуни се одбележува половина пат точка во проектот и тоа е зафатен месец на два фронта. Прво имаме завршено Интерна евалуација на новата рамка на квалификации и тоа ќе биде клучна пресвртница за привремен извештај до Агенцијата.

Внатрешната евалуација е завршена по широк процес на консултации што ги вклучуваат земјите земјите партнери професионални мрежи и, исто така, каде што е изводливо во нивните информативни работилници. Одговорот е одлична и ние да се стави заедно летна додавање на Н.Е. & управување со отпад кој ќе биде посветен на резултатите од процесот на интерна евалуација.

Во ова издание сепак ние се сврте центарот на вниманието на некои од другите резултати од проектот кој помогна подобро да се вклучат на клучните заинтересирани страни, менаџерите на медицинскиот отпад. Имаме куси информации за информативни работилници се одржа во Велика Британија; Германија и Полска. Имаме надградба на проектот од последниот состанок на координација во Барселона, а потоа имаме ажурирање на сообраќајот на веб-сајтот на веб страницата на проектот.

Ние сме, исто така, вклучени во овој број прегледи на ISWA и конференции на EUPH одвива во Антверпен и Рим, односно во есен.

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.