News

Болницата животна средина и управител за отпад - јануари 2015 прашање

Проектот EUHCWM штотуку заврши во јануари 2015 година издание на "Болницата животна средина и управител со отпадот (на & WM) билтен кој е сега на располагање да ја преземете.

Прашањето за управување со отпад јануари ќе носи право во тек со активностите на проектот EUHCWM од неодамнешната средба на координација во Берлин бројките на веб страната и напредокот на професионални мрежи.

прашање овој месец има извештај на неодамнешниот состанок на Работната група за ISWA медицинскиот отпад се одржа во Казабланка и има врски со резултати од тој настан кој се фокусираше на разговарајќи за актуелните случувања во овој сектор. Кризата Ебола беше високо на агендата и ова прашање ќе настапат во прашање февруари во & WM.

ISWA функција во уште два написи во ова издание, како тие се формално го прифати македонската асоцијација за цврст отпад како официјален национален земја за Македонија. Исто така во ова прашање ние функција опасен ресурси за обука отпад создаден заеднички од страна ISWA; УНЕП и УНИДО.

Ова прашање, исто така функција извештаи на неколку настани хостирано од здравствена заштита без штети Европа во Будимпешта и Болоња. Двата настани беа во однос на одржливите практики во областа на здравството и двете работилници имаше одлична програма за звучници.

Дисеминација настани се важни во проектот EUHCWM и во ова издание ги погледнеме неколку настани кои се одржуваат во Велика Британија и има за цел да го промовира проектот за EUHCWM во клучните групи. Настаните во Бирмингем и Глазгов вклучени експерти за стручна обука низ / WAMITAB оценувачот форум SQA во Глазгов и претставници на управувањето со отпадот NHS ефикасноста и советодавна група во Бирмингем.

Во секој број на & WM ќе имаат профили на партнерите на проектот и ова прашање да научиме нешто повеќе за СИГМА консултанти од Грција и, исто така, Институтот за заштита на животната средина Националните истражувачки институт, Полска.

Исто така во ова прашање ние се погледне во едно од нашите партнерски земји, Шпанија и ја истакнаа некои од најдобрите практики откриени при преземање на работата на оценување на проектот за EUHCWM од Марија Passalacqua во Клубот EMAS.

Како и обично постои круг-up на индустријата вести и настани.

This project has been funded with support from the European Commission. This website reflects the views only of the author, and the Commission cannot be held responsible for any use which may be made of the information contained therein.